RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Дипскандал з Сербією: Белград викликає свого посла з Києва

Голова МЗС Сербії Івіца Дачич викликав для консультацій сербського посла в Україні Раде Булатовича.

Про це повідомили в прес-службі сербського МЗС.

Повідомляється, що Дачич планує обговорити з послом актуальні питання відносин з Україною і "подальші заходи", пов'язані з ними.

"Сербія прийняла ряд конкретних кроків по переслідуванню сербських громадян, які воюють за кордоном, включаючи Україну, чим продемонструвала прихильність своїм міжнародно-правовим зобов'язанням", - відзначили в МЗС Сербії.

Разом з тим міністр Дачич заявив, що Сербії добре відомо, що українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу в Хорватії, "які Україна, на відміну від Сербії, ніколи не засуджувала".

У міністерстві запевняють, що Сербія як і раніше прихильна до встановлення хороших відносин з Україною на принципах взаємної поваги.

Як повідомляв "Апостроф" раніше Міністр закордонних справ України Павло Клімкін викликав посла в Сербії Олександра Олександровича на консультації.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Сербії гостро розкритикував посла України Олександра Олександровича за його заяви про повну підлеглість Белграда Москві.