RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Бог допускає смерть: священик з АТО жорстко висловився про ліквідацію бойовиків на Донбасі

У ситуації, коли військові ведуть оборону при наступі супротивника, не можна говорити те, що вони вбивають людей.

Про це в інтерв'ю Главком повідомив протоієрей Української православної церкви Київського патріархату, капелан сил АТО Костянтин Холодов.

"На війні немає вбивства. Зокрема, якщо говорити про оборонні дії, а не про наступальні. Якщо гине ворог, то лише тому, що він сам захотів загинути. Він знав, що якщо піде зі зброєю в руках, то буде ліквідований. Людина сама себе вбиває – своїми діями. У нормального військового немає бажання вбивати, є бажання захищати", - говорить Холодов.

Капелан зазначає, що в умовах війни єдиний шлях зупинити ворога - ліквідувати його будь-яким способом. Тому він вважає за краще говорити швидше про деактивацію ворога, а не про його вбивство.

Також Холодов зазначає, що для чоловіка смерть в бою є почесним закінченням життя.

"Це ж не Бог вбиває людей. Але Бог допускає вбивства. Бог допускає смерть. Ми всі стоїмо на порозі вічності. Просто один йде раніше, інший – пізніше. І загинути в бою – почесна смерть для чоловіка. Я навіть трохи заздрю тим, хто загинув такою смертю", - говорить капелан, додаючи: "Ще раз кажу: ми всі – на порозі вічності, але один перейде туди героєм, а інший – паскудою".

Також читайте на "Апострофі" інтерв'ю зі священиком Української греко-католицької церкви, капеланом Миколою Мединським: Можна заборонити в Україні Московський патріархат, але є небезпека - священик з АТО.