RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Тепер там гетто: в Україні розповіли про провальний досвід створення житла для переселенців

Українське модульне містечко, побудоване для вимушених переселенців в Кривому Розі, потроху перетворюється в депресивне гетто.

Про це розповів голова Всеукраїнської асоціації переселенців, радник віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка Руслан Калінін в інтерв'ю "Апострофу".

Він зазначив, що в це поселення відмовляються їздити навіть таксисти.

"Вони (таксисти - ред) вважають це (модульне містечко в Кривому Розі - ред.) депресивним містечком, воно знаходиться в дуже невигідному місці, далеко за межею міста. Там абсолютне безробіття, навколо в принципі немає роботи, туди не приваблюють інвесторів, люди не займаються бізнесом, деякі з них вже звикли отримувати соціальні виплати, і це навіть не стимулює їх працювати. по суті, там гетто. Будівництво таких містечок, як в Кривому Розі, можна було розглядати як тимчасове рішення на місяць-два, а люди там живуть по кілька років", - розповів Калінін.

Інша ситуація, зазначив наш співрозмовник, спостерігається в Грузії, де на території подібного містечка були побудовані невеликі заводи з виробництва пива і паперу, а також будується невеликий завод Coca-Cola. Також, каже Калінін, там переселенців стимулюють займатися дрібним бізнесом.

Детальніше про проблеми переселенців і грузинський досвід в цьому питанні читайте в інтерв'ю Руслана Калініна "Апострофу" "Коли переселенці схаменуться, Україну чекає маса судів".