RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Грузії декриміналізували марихуану

Конституційний суд Грузії підтримав скасування кримінального покарання за повторне споживання марихуани, таким чином, декриміналізувавши її використання.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Згідно з рішенням суду, вживання марихуани не вважатиметься кримінальним злочином і не потрапить під статтю 273 КК Грузії - "Незаконне виготовлення, придбання, зберігання в невеликих обсягах для особистого користування або незаконне споживання без призначення лікаря наркотичних засобів, їх аналогів або прекурсорів".

Суд пояснив своє рішення тим, що вживання марихуани не несе в собі небезпеку для публічних інтересів, так як в даному випадку небезпека поширення наркотику мала. При цьому застосування кримінального покарання з тим, щоб людина не завдав шкоди своєму здоров'ю, суперечить принципам вільного суспільства

Лідери опозиційної партії "Гірчі" вже заявили, що наступним кроком стане декриміналізація споживання всіх наркотиків, в тому числі героїну і ЛСД. Депутат же від правлячої партії Гіга Бугія розкритикував рішення, заявивши, що Грузія перетвориться "в зону лиха і притулок для наркоманів з усього світу".

Раніше в столиці Мексики легалізували евтаназію і марихуану.