RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Росії заборонили український фільм Війна заради миру

Міністерство культури Росії попросило генеральну прокуратуру не допустити показу на території країни українського фільму "Війна заради миру".

Про це повідомляє BBC.

Документальна картина розповідає про добровольців-парамедиків, які працювали під час військових дій на сході України в 2014-2015 роках. Фільм повинен був бути показаний на кінофестивалі "Артдокфест" в Москві, але був знятий з показу.

До цього депутат Держдуми Петро Толстой поскаржився в відомство Мединського, що в фільмі "помилково дискредитують Росію" і чути нецензурна лайка. При цьому в програмі фестивалі присутні фільми, де в самій назві міститься нецензурщина.

Організатори ж фестивалю скасували показ українського фільму через погрози. У Артдодкфесте підкреслили, що рішення викликане міркуваннями безпеки відвідувачів і не містить політичну складову.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) заборонило показ серіалу "Свати" в Україні після того, як російський актор Федір Добронравов був внесений до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.