RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Сіяти розбрат і готуватися до гіршого: розвідка з США спрогнозувала дії Кремля в 2018 році

У 2018 році може зрости напруженість між Росією і США.

Про це йдеться в прогнозі на 2018 рік приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Не менш важливими в наступному році будуть відносини Москви із Заходом. Вашингтон заявив, що в наступному році він може чинити тиск на Росію за допомогою самих різних засобів, включаючи більш важкий режим санкцій і продаж летального озброєння Україні. У той же час США нарощують свою систему протиракетної оборони в Європі та Азії. Сьорбнувши сповна життя під санкціями, Москва рішуче хоче не допустити додаткових обмежувальних заходів з боку Вашингтона в 2018 році, з огляду на це, Росія визначить сфери, в яких вона буде готова або співпрацювати з США, або вести переговори про поступки. Такими сферами можуть стати мирний процес в Сирії, переговори з Північною Кореєю або конфлікт в Україні. Тим часом Москва буде готуватися до того, що її зв'язку з Вашингтоном ще більш погіршаться - через зміцнення відносин в Азії і на Близькому Сході, а також через нарощування військових сил на прикордонних територіях, наприклад, розгортання ракетних систем "Іскандер" в Калінінградській області ", - йдеться в прогнозі.

"До того ж до занепокоєння РФ з приводу санкцій Європейський союз буде голосувати за продовження обмежувальних заходів проти країни протягом наступного року. ЄС, однак, не наслідуватиме приклад Штатів, якщо ті введуть нові санкції відносно Москви за політичне втручання, незважаючи на те, що 2018 рік надасть Росії широкі можливості для такого втручання в справи Європи. Італія готується провести вибори до травня, і Кремль буде використовувати своє перевірену зброю гібридної війни - дезінформацію, пропаганду і кібератаки - в надії підштовхнути до влади в Римі лояльніший до нього уряд. Зрештою, якщо до влади прийде популістське "Рух п'яти зірок", то воно може порушити одноголосне голосування, необхідну для продовження санкцій ЄС проти Росії в майбутньому. Впливати на результати виборів буде непросто, як зрозуміла Москва під час останніх політичних перегонів у Франції та Німеччині. Проте Росія буде продовжувати сіяти розбрат серед країн-членів ЄС, навіть якщо не досягне своїх цілей в італійських виборах".

Читайте також в матеріалі "Апострофа": "Кремль посилить атаки проти України, а в оточенні Путіна з'являться відступники - приватна розвідка США".