Представник Гощанської РДА Рівненської області роз'яснив ситуацію з мішком картоплі, який потрапив в ресторан, а не українським підрозділам в зону АТО.
Пояснення дав заступник головиГощанської РДА Тарас Гоменюк.
Він зазначив, що волонтери не змогли відправити зібрані овочі в зону АТО, оскільки не мали достатньо транспорту. Тоді вони вирішили переробити продукти в сухі пайки і відправити овочі вже в такому вигляді.
"Для того щоб устигнули до Миколая переробити продукти ми звернулись до підприємця, який займається виготовленням сухих супів. Оскільки готової продукції у нього було у надлишку ми просто їх обміняли у відповідному перерахунку, він до речі фасування зробив безкоштовно бо знав кому вони призначені", - розповідає Гоменюк.
Відзначається, що, ймовірно, пізніше підприємець картоплю перепродав в сирому вигляді, внаслідок чого вона і потрапила в ресторан.
Як повідомляв "Апостроф", старшину роти і комірника батальйону "Донбас" викрили в розкраданні продуктів для солдатів, які вони перепродавали через магазини.