RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

З'явилося цікаве пояснення, чому Росії не вигідно влаштовувати теракти в Україні

Військовий інструктор-волонтер з Ізраїлю Цві Аріелі вважає, що Росії невигідно влаштовувати теракти в українських містах, оскільки багато українців досі їй симпатизують.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Якщо ми подивимося з боку Росії, то їй невигідно здійснювати терористичні атаки проти українського населення. Тому що істотна частина українського населення налаштована проросійськи. Навіть в Києві. І якщо ви поспілкуєтеся з людьми не з журналістського середовища або Facebook, а, скажімо, з бабусями на лавках під будинком, як це часто роблю я, ви побачите, наскільки багато тих, хто симпатизує Росії досі", - заявив Аріелі.

"Але я все це говорив до того, що зараз Росії невигідно робити теракти і налаштовувати проти себе частину українського населення, яка їй симпатизує", - продовжив він.

Проте, він вважає, що теракти в українських містах можуть здійснити багато сил.

"Ми ж не знаємо, хто може зробити теракт. На це ж здатна не тільки Росія - вибух влаштувати може хто завгодно. Припустимо, якийсь божевільний з якої-небудь націоналістичної секти - щоб подумали на Росію. Наприклад, я знаю про одного блогера, який, як мені розповідали свідки дійства, бігав по функціонерам і пропонував знайти суперпрофесійних програмістів, щоб ядерний потенціал Франції та Великобританії направити на Росію, спровокувати цим між ними війну, щоб врятувати Україну", - сказав він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Теракти в Києві може влаштувати не тільки Росія - відомий волонтер".