RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Слони" Захарченка і людина-ворд з Луганська: журналіст посміявся над ватажками бойовиків

Ватажок терористичної "ДНР" Олександр Захарченко видає укази про віджимання бізнесу, а його "колега" з так званої "ЛНР" Леонід Пасічник в них вимагає вставку великих літер в "документи".

Про це розповів журналіст Антон Кузнєцов в матеріалі "Апострофа".

"Захарченко цілком "офіційно" видає "укази" про віджиманні бізнесу, називаючи їх "указами" "Про застосування персональних санкцій". Під каток санкцій Захарченка 6 грудня минулого року потрапив бізнесмен з Докучаєвська Олександр Ахунзянов - екс-депутат місцевої міськради. Ахунзянову в Докучаєвську належали мережу роздрібних магазинів, грибний біокомплекс, хлібозавод, логістичні центри. Але з 6 грудня він в "списку санкцій": економічна діяльність на території ОРДО бізнесменові заборонена, в'їзд заборонено, а все його майно "націоналізовано". "Офіційна" причина - "фінансування військових дій відносно ДНР". Але як саме бізнесмен виявляв свою лояльність до України, бойовики не уточнюють", - розповів він.

Також, за словами журналіста, Захарченко стабільно, двічі на рік, видає "укази" про підвищення пенсійних виплат. Однак піднімає він їх на 5%, що дуже мало, враховуючи середній розмір пенсії в 1280-1530 гривень.

"Люблять на окупованих територіях засновувати і різноманітні свята: день працівника гідрометеорологічної служби, день оцінювача і навіть день "дипломатичного працівника ДНР". Правда в які країни і з якими місіями відряджаються "дипломати" молодих "республік" - невідомо", - продовжив журналіст.

Подібним чином поводяться і ватажки "ЛНР", пише автор.

"Ватажок луганських бойовиків Ігор Плотницкий під час свого перебування" главою республіки "також любив засновувати свята. Наприклад, він встановив відзначення пам'ятної дати 6 квітня - день, коли озброєні бойовики або, за версією Плотницького, "патріоти Луганщини" взяли штурмом будівлю СБУ в Луганську. Новий ватажок луганських бойовиків Леонід Пасічник почав несамовито удосконалювати регуляторні акти "республіки". Наприклад, одним зі своїх "указів" Пасічник ухвалив в тексті "закону" про "Державний Прапор ЛНР" замінити все дефіси... на тире! Також чоловік-ворд наказав виправити написання слова "міністр" не з малої, а з великої літери", - повідомив Кузнєцов.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" "Донецькі ігри: найсмішніші і найнебезпечніші "укази" ватажків ДНР-ЛНР".