RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

З нікого в "герої": колишній полонений бойовиків розповів, чому росіяни їдуть воювати проти сил АТО

Колишній заручник донецьких бойовиків, відомий вчений-релігієзнавець Ігор Козловський розповів про причини, що спонукали людей приєднатися до бойовиків на Донбасі.

Про це вчений повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Хтось шкодує, каже, що його розвели. Були ейфорія, стадність, масовий рух, а людина - істота багато в чому соціальна, і якщо він вбудований в якусь систему речей, то соціум його несе своєю енергією. Є люди, які просто вирішували свої питання за допомогою зброї, деякі боролися зі своїми комплексами: життя начебто проходить даремно, а тут ти опинився на хвилі і майже герой", - сказав Козловський.

Учений додав, що багато бойовиків, що знаходилися з ним в одній в'язниці, зазначали, що після звільнення знову воюватимуть, оскільки не знають "де ще працювати".

Також він зазначив, що зараз на окупованому Донбасі бойовики намагаються не використовувати слово "ополчення", оскільки воно означає допомогу регулярній армії, якої зараз там немає.

Читайте докладніше в інтерв'ю Ігоря Козловського "Апострофу" У Донецьку на підвал відправляли за слова "при Україні жилося краще".