RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо, яким бачать повернення Донбасу родичі загиблих бійців АТО

65% родичів загиблих в ході АТО українських військових вважають, що окупований Донбас повинен бути повернутий під контроль України шляхом поступового мирного врегулювання.

Про це свідчать результати соцопитування понад 1000 членів сімей загиблих солдатів, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення видання "Дзеркало тижня" та благодійного проекту "Небесна гвардія".

При цьому 18% респондентів заявили, що ОРДЛО потрібно повертати в ході військової операції.

В цілому за необхідність повернення контролю над окупованим Донбасом виступають 81% родичів загиблих військових. Лише 9% респондентів заявляють, що ОРДЛО повинні бути відрізані.

Також 75% респондентів вважають, що ОРДЛО після повернення повинні мати такі ж права і повноваження, як і всі інші регіони України. Тільки 8% виступили за надання особливого статусу даними регіонам.

На питання, кого вони в першу чергу звинувачують у смерті близької людини, найбільше опитаних (34%) відповіли "влада Росії". Ще 17% не звинувачують нікого, по 13% - командирів і українську владу, 5% - бойовиків.

На питання "Що ви відчуваєте по відношенню до сімей загиблих у боях проти українських військових?" 52% респондентів відповіли "Співчуття". Ще 16% відчувають, що їх спіткало справедливе покарання і 15% відчувають байдужість.

Детальніше стосовного громадської думки в Україні щодо подій на Донбасі читайте в матеріалі "Апостроф": У ставленні українців до війни на Донбасі є цікавий нюанс - соціолог Ірина Бекешкіна