RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Ситий голодного не розуміє: мережі обурили дії влади Одеси проти волонтера, який допомагає безхатченкам

В Одесі адміністративна комісія Приморської райадміністрації оштрафувала волонтера Сергія Пехтерєва за встановлення намету для безхатченків.

Про це сам Пехтерєв повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Міська казна поповниться на 1360 грн. - штраф який необхідно мені виплатити за встановлення намету обігріву для бездомних людей.

Сьогодні на адміністративній комісії в Приморській райадміністрації розглянули питання про правопорушення при установці намету обігріву в Преображенському парку по ст. 152УКпАП. Аргументи комісії - псування зелених газонів (в грудні?), труднощі в їх відновленні навесні, незаконне зайняття земельної ділянки без належного дозволу органів влади. Звичайно перші два аргументи не враховували час року і що трава сама може рости - комісія просто процитувала перелік порушень ст 152 і трохи помилилася порою року, а останній аргумент дійсно є обґрунтуванням штрафу", - повідомив він.

При цьому Пехтерєв зазначив, що в місті немає пункту обігріву для безхатченків. У той же час в наметі багато безхатченків можуть відігрітися і надалі уникнути ампутації кінцівок та інвалідності. В якійсь мірі цим економляться витрати міста на таку категорію громадян. За п'ять тижнів в наметі були виявлені 11 осіб з туберкульозом. Їх госпіталізація врятувала багатьох городян. До того ж 52 безхатькам з намету були куплені квитки додому, в інші міста, що певною мірою знизило кримінальність в місті.

Варто відзначити, що рішення адміністрації викликало обурення в мережі.

"Ситий голодного не розуміє", "Очікуються морози в Одесі в найближчі дні!! Без наметів знову інваліди з'являться!!!", "Як влуплять морози, вибачте, по саме не хочу, тоді адміністрація перша відрапортує до Києва що пункти обігріву встановлені, ,,,, вже, а скільки грошей списано буде!???? ", - пишуть люди.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві розгорівся скандал через смерть безхатька біля лікарні.