RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Якісне обмеження: відомий артист назвав єдиний сенс заборони російських фільмів і музики в Україні

Український музикант, колишній учасник "Океану Ельзи" Павло Гудімов заявив, що виступає проти "чорних списків" для артистів з Росії, але підтримує обмеження музичного телевізійного контенту низької якості.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апостроф.Лайм".

"Відразу після Революції Гідності я дав інтерв'ю "Українському тижню", де відверто говорив про те, що не підтримую будь-яких "чорних списків" діячів російської культури. Але, з іншого боку, я прекрасно розумію, що є певна ознака часу - складна політична ситуація, військова ситуація, коли мова йде про висловлювання, які ззовні підривають ситуацію всередині. Звичайно, я вважаю, що певні служби повинні цим займатися, зокрема Служба безпеки України повинна робити висновки щодо в'їзду або не в'їзду [тих чи інших діячів культури України]. Але це все крутилося навколо того "путінського" список, люди з якого нібито підтримали Володимира Володимировича (схвалили дії Володимира Путіна під час анексії Криму, - "Апостроф. Лайм")", - говорить Гудімов.

Також він вказав на позитивний момент в заміні низькоякісного або виключно ідеологічного іноземного продукту на якісний український.

"Я вважаю, що якісне обмеження - це коли, грубо кажучи, низькоякісний, чисто ідеологічний продукт повинен бути не рекомендований, слово "заборонений" не звучить воно в Україні завжди - "обмежено". Але те, що ці ніші заповнюються набагато більш якісним українським продуктом, це вже набагато цінніше і приємніше. Інша ситуація - з квотами на український музичний продукт, які кілька разів то приймалися, то скасовувалися, ви розумієте, в залежності від влади. Я вважаю що багато радіостанцій, які спочатку піднімали "бучу" щодо того, що ж вони тепер будуть крутити, знайшли крутий український продукт, який я слухаю з величезним задоволенням. І, мало того, я відкриваю для себе нові групи, які раніше не мали шансу потрапити в ефір", - підкреслив музикант.

Однак він вказав на наявність деяких проблем при відповідній заміні телевізійного продукту.

"То ж було б правильним зробити з культурним українським телевізійним продуктом, щоб приватні телеканали і станції мали декларативну форму, що вони обов'язково в таку-то кількість ефіру давати культурний продукт (закон про квоти на ТБ набув чинності в жовтні 2017 року, він стосується насамперед української мови на телебаченні, - "Апостроф. Лайм"). Ви повинні тримати якісних культурних редакторів тощо. Адже, на відміну від музичного продукту, тут вже виникає купа ускладнень від того, хто буде відбирати, що будуть показувати. Є розгубленість", - підсумував Павло Гудімов.

Докладний читайте в матеріалі "Апостроф.Лайм": Війна з Росією йде в двох форматах, ДНР і Крим - лише один з них - відомий музикант