RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Перший загиблий на цій війні: в мережі показали фото могили українця, убитого в Донецьку

У мережі показали фото могили першого вбитого українця Дмитра Чернявського проросійськими активістами після мітингу за єдність України в Донецьку 13 березня, рівно чотири роки тому.

Відповідний знімок опублікований на сторінці в Facebook фонду "Повернись живим".

"Це могила Дмитра Чернявського. Він - перший загиблий на цій війні. На нашій війні. Першого нашого військового росіяни вб'ють вже через кілька днів в Криму в день "референдуму". Але Дмитро - перший в цілому. Він загинув рівно чотири роки тому на площі в Донецьку від ножових поранень, намагаючись перешкодити ввезеним з Ростова найманцям вирішити цю криваву війну. Про нього трохи згадують. Але ось сьогодні згадали. В окупованому Донецьку до могили Дмитра хтось приніс свіжі квіти. Згадаймо і ми", - йдеться у підписі до фото.

Користувачі відразу стали висловлювати слова співчуття на адресу загиблого.

"Спочивай з миром герой, нехай орки не знають, де ти похований, щоб після повернення України, ми тобі поставили гідний пам'ятник", - пишуть вони.

Нагадаємо, навесні 2014 року в Донецьку було кілька акцій за єдину Україну. 13 березня проросійські активісти напали на учасників, тоді й загинув від ножового поранення активіст ВО "Свобода" Дмитро Чернявський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали несподіване фото з місця поховання колишнього постійного представника Росії при ООН Віталія Чуркіна, який раптово помер у Нью-Йорку.