RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

День щастя: як бути позитивним і зберігати оптимізм

20 березня, в день весняного рівнодення, в усьому світі відзначається День щастя, офіційне свято ООН.

Про те, як зберігати оптимізм і бути щасливим, нагадує "Апостроф".

Перш за все, позитивні люди активні. Вони не чекають вдалих випадків, а самі створюють їх. «Очікування», «випадок», «надія на удачу» є словами пасивного спостерігача і ніколи не зустрічаються в словнику позитивної людини. Такі люди, як правило, дуже активно беруть участь в побудові свого життя. Вони працюють, щоб внести зміни в навколишній світ, щоб відчувати себе краще у важкі часи, а не чекають унікального поєднання зірок на небі. Від них не почуєш стогонів і скарг на поганого начальника, сварливу дружину або неврожай. Вони не будуть звинувачувати в своїх проблемах інших людей або космічні сили, а сподіваються тільки на себе і свої сили.

Також, люди, які прагнуть до щастя, не чіпляються за минуле. Багато людей намагаються до останнього чіплятися за свої улюблені ідеї, речі або навіть людей, витрачаючи на це свої кращі сили і енергію. Позитивні люди легко дозволяють піти всьому зайвому і непотрібному, як тільки розуміють, що це заважає їм жити. Хороші і погані спогади повинні залишатися саме там, де їм і місце - в минулому. Позитивні люди не витрачають багато часу в тузі за старими добрими днях, тому що вони занадто зайняті роботою над своїм сьогоднішнім і майбутнім днем.

Одна з основних якостей позитивних людей - вдячність. Позитивні люди не зосереджуються на шорсткостях і каменях на своєму шляху, але готові щиро дякувати Богу, долі, життю за кожен крок, зроблений на дорозі. За кожен день, повний нових подій, запахів, вражень, почуттів. Вони бачать життя як скриню зі скарбами, повну чудес.

Багато в чому тому щасливі люди приймають людей і прагнуть до спілкування. Важко уявити собі позитивної людини, який вів би замкнутий, відокремлений, сумовитий спосіб життя. Як правило, такі люди люблять і чудово вміють спілкуватися, люблять заводити нові знайомства і перебувати в суспільстві. Від них не почуєш пліток і пересуд, а скоріше можна очікувати живого щирого участі і реальної допомоги.

І врешті-решт, позитивні люди багато посміхаються! Це найбільш видима їх риса, яка так всім подобається. Позитивні люди мають високий ступінь самоповаги, але відмовляються сприймати себе надто серйозно. Позитивні люди не тільки самі зазвичай перебувають у гарному настрої, але і загадковим чином вміють передавати його оточуючим. Оптимізм, легке відношення до життя, гарне почуття гумору і іронія - всі ці якості є обов'язковими ознаками таких людей.

Також нагадаємо, що ООН опублікувала рейтинг країн за індексом щастя, в якому Україна посіла 123 місце.