RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Стало відомо про смерть настоятельки київського монастиря

Після тривалої хвороби 16 квітня померла настоятелька київського Свято-Вознесенського Флорівського монастиря Антонія (Филькина).

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Ігуменя Антонія народилася 27 вересня 1934 року в селі Бояни Брянської області. У 22 роки вона прийшла на послух до Флорівського монастиря і все своє життя присвятила цій обителі.

Постриг матушка прийняла в 1972 році. Багато років Антонія виконувала послух келійниці ігумень Антонії, Флавії, Анімаіси і Агнеси, була призначена економом обителі. У 1985 році її затвердили на посаді настоятельки Свято-Вознесенського Флорівського монастиря.

В УПЦ відзначили, що під керівництвом ігумені Антонії пройшли масштабні роботи по відновленню обителі, реставрація храмів і келійних корпусів. Її стараннями було відкрито кілька скитів. За роки її ігуменства постриг в обителі прийняла ціла плеяда черниць.

"Пам’ять про неї завжди буде зберігатися не тільки у серцях сотень флорівських монахинь, а й багатьох людей, що знаходили у матінки Антонії духовну розраду і підтримку", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", помер священик Олександр Хомченко, який організував в нині окупованому Донецьку молитовний Майдан.