RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Можуть потрапити в заручники: українським фанатам порадили, як вести себе на ЧС-2018 в Росії

Українці, які збираються їхати в Росію на Чемпіонат світу з футболу, можуть потрапити в заручники, і заходи безпеки можуть лише незначно допомогти.

Про це "Апострофу" розповів військовий експерт і блогер Олексій Арестович.

Відзначається, що громадян України в Росії можуть "з'їсти з потрохами", після чого державі доведеться розплачуватися за їх нерозсудливість і віддавати за них полонених бойовиків.

"Можна хіба що порадити вжити примітивних заходів безпеки - як дітям, коли їх відпускають самих погуляти: мати телефони посольства і консульств, ніде не залишати документи, не знайомитися з сумнівними людьми, бажано не ходити одним по злачних місцях і триматися групою. Загалом, поради з журналу "Мурзилка"... Все це, звичайно, може знизити ризик, але несуттєво", - підкреслив Арестович.

У той же час, він зауважив, що особам, які не мають відношення і родичів в Збройних силах України та Операції об'єднаних сил, нічого і не загрожує в Росії.

"Можна, звичайно, ще видалити або тимчасово приховати особливо патріотичні пости в соціальних мережах, якщо такі були. Але я не думаю, що люди, які їдуть на чемпіонат світу в Росію, писали такі пости або такі вже патріоти, що репостять суцільну "перемогу", - підсумував військовий експерт.

Більше про те, що загрожує українцям, які зібралися їхати на матчі ЧС-2018 в РФ, читайте в матеріалі "Апострофа" - Якщо захочуть "з'їсти", не врятує нічого: що треба знати українцям, які поїхали на ЧС-2018 в Росію.