Екс-регіонали в вишиванках, але займаються тим же самим: журналіст розповів про вражаючу ситуацію на Донбасі

Люди, пов'язані з колишніми членами "Партії Регіонів", продовжують керувати корупційними схемами на Донбасі, незважаючи на те, що тепер вони поміняли риторику і зображують патріотів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів журналіст і блогер Денис Казанський.

За його словами, люди, які раніше були вбудовані в режим Януковича, просто поміняли вивіски, однак продовжили займатися тим же самим.

"Дуже яскравий приклад: у Донецькій області є така людина – Олег Недава, це депутат від фракції "Блок Петра Порошенка", якого називають тіньовим губернатором, тому що він багато вирішує в області, при цьому там ніяких посад не займає... Але цей Олег Недава пов'язаний із Юрієм Іванющенком, він відкрито говорив, що буде захищати Іванющенка в європейських судах, що Іванющенко – це хороша людина з кришталево чистою репутацією, яка ні в чому не винна. У фракції БПП не було на це жодної реакції, його не виключили. Мабуть, фракція БПП згодна з цим твердженням Олега Недави. Ось така людина зараз у Донецькій області багато чим керує", - говорить Казанський.

За його словами, незважаючи на членство в БПП, Недава розвиває партію "Наш край". У той же час, стверджує Казанський, місцевий бізнесмен і політик Сергій Андрійченко, також пов'язаний з Іванющенко, є партнером депутата: "Андрійченко, який просіює терикон у Мирнограді, є главою [місцевої покровської організації] партії "Наш край", з Олегом Недавою постійно виступає спільно, їздить на різні зустрічі з виборцями, тобто вони постійно працюють у тандемі".

"Виходить, як наприкінці 90-х там якась братва захоплювала породні відвали, копала копанки, займалася просіюванням, розкраданням вугілля абсолютно корупційним чином, наплювавши на норми закону, не сплачуючи жодних податків, наплювавши на права й інтереси місцевих жителів, так це і відбувається зараз. Змінюються вивіски: колись це були просто бандити, потім вони перетворилися на Партію регіонів, стали це все подавати під соусом, що вони патріоти Донбасу, які начебто борються за російську мову, ще якісь цінності, за пам'ять Великої вітчизняної, "діди воювали"... Зараз трохи змінилася кон'юнктура, багато з цих колишніх регіоналів стали "Нашим краєм", хтось пішов у БПП, зараз вони вже у вишиванках, кажуть трошки інші речі, але займаються тим самим: продовжують розкрадати державний ресурс, не сплачуючи при цьому податків та абсолютно наплювавши на інтереси тієї громади, де вони проводять свою діяльність", - резюмує журналіст.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю "Апострофа" з Денисом Казанським: Серед ватажків ДНР з'явилися нові інтриги, а людину Путіна вважають зрадником - Денис Казанський.