RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Звуження доріг в Україні призведе до збільшення кількості ДТП - "Наш край"

«Наш край» виступає проти ідеї звуження смуг на дорогах. Про це заявив співголова партії Олександр Мазурчак.

Політик вважає, що такою ініціативою чиновники хочуть зекономити на асфальті, але їхні реформи ніхто не побачить.

«Перед тим, як звужувати смуги, їх взагалі потрібно намалювати на всіх дорогах. З 1 вересня ширина смуги на дорогах нібито становитиме 3-3,25 метра замість чинних 3,5-3,7. Але чиновники вже зекономили на фарбі, тепер хочуть економити на асфальті. Тобто їхні «реформи» ніхто не побачить, а от статистика ДТП зросте», – зазначив Мазурчак

Він нагадав про зростання щороку кількості аварій на українських дорогах.

«Минулого року трапилося 163 тис. ДТП, позаминулого – 159 тис. Чиновники впевнені, що звуження смуг вплине на свідомість водіїв і вони стануть обережніше їздити там, де нова розмітка все ж таки з’явиться. Проте це призведе до збільшення ДТП: зміни не враховують реальний стан доріг – чисельні ями, через що водії постійно маневрують, відсутні попереджувальних знаків та розмітки», – наголосив Мазурчак.

На думку співголови партії «Наш край», косметичні зміни можна запроваджувати лише після того, як буде наведено лад на дорогах.

«Уряд має розпочати комплексно вирішувати питання безпеки дорожнього руху та боротися з корупціє під час будівництва доріг. Спочатку європейські дороги, а вже після цього – зміни у знаках та розмітці», – підсумував Мазурчак.

Як відомо, з 1 вересня набувають чинності зміни до Державних будівельних норм – дорожні смуги будуть 3-3,25 м. За Правилами дорожнього руху України, ширина смуги має бути не менше 2,75 м.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: