RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

В Україні патрульні отримають право штрафувати власників авто на єврономерах

Патрульні поліцейські зможуть незабаром перевіряти і штрафувати власників автомобілів на єврономерах, що порушують правила перебування транспортного засобу в Україні.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Відзначається, що патрульні отримали доступ до бази даних "Інспектор-2006", яка дозволить перевіряти легальність перебування авто в Україні.

Так, законодавчо автомобілі, оформлені на іноземців, можуть перебувати в режимі "тимчасового ввезення" і управлятися за довіреністю протягом року. Якщо ж авто було привезено для особистого користування, то може перебувати в Україні до двох місяців, - якщо після воно не було зареєстровано в Сервісному центрі МВС, то накладається перший штраф в 170-255 гривень, і в разі подальшої відсутності реєстрації, ще один до 510 гривень з можливістю конфіскації і проведення громадських робіт.

Порушники будуть до того ж заноситися в базу "Рубіж", за допомогою якої вони будуть автоматично виявлятися за допомогою відеофіксації.

"Чинний закон і зараз забороняє українцям без розмитнення використовувати автомобілі більше 10 днів, єдина проблема - треба заборонити передачу авто від іноземця громадянину України", - розповіла юрист Ольга Ніколаєнко.

Більше про проблему "евроблях" читайте в матеріалі "Апострофа" - Авто на єврономерах в Україні: поліція безсила, а владі треба терміново діяти.