RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Якщо ваша дитина помре: в мережі обговорюють хитру схему "розводу" батьків в одній з українських шкіл

Одна з львівських шкіл виступила з ініціативою: вона запропонувала батькам першокласників не купувати щоденники, пообіцявши надати їх самостійно. Ось тільки із запропонованих школою за 25 гривень щоденників діти, ті з них, хто вже вміє читати, зможуть дізнатися, скільки грошей отримають батьки в разі смерті або травми своїх нащадків. Виявилося, що в вартість щоденника "зашита" сума страховки від компанії, яка не придумала нічого кращого, ніж розмістити свою рекламу у вигляді страхової пам'ятки на передостанній його сторінці.

На таку незвичайну спільну ініціативу школи і страховиків звернула увагу користувачів Facebook мама львівського першокласники з ніком Nastya Vinokurova.

"15 серпня: - Батьки, в першому класі дітям не будуть ставити ніяких оцінок і не ставитимуть домашку. Не купуйте щоденники, школа купить самостійно ... 10 вересня: - Батьки, ось вам щоденники з фотографією школи і страховим полісом, здайте 25 гривень. Щоденник - звичайний, як у всіх - місце для розкладу уроків, зауважень та оцінок, на передостанній сторінці - пам'ятка про те, що робити, щоб отримати страхову виплату в разі смерті або травми дитини від страхової компанії "Стройполіс" (Київ)... Страховий внесок "зашитий" в вартість щоденника і становить 7,24 грн. Страхова виплата в разі смерті дитини - 1000 грн. У випадку травми - 100-200 гривень. Щоб отримати виплату, потрібно зібрати повний пакет документів і протягом двох днів після страхового випадку встигнути їх подати в страхову компанію. У пам'ятці постійні посилання на Договір - думаю, де б його почитати?", - пише Анастасія.

Далі вона розповідає про епопею зі спробою отримати текст цього договору, яка закінчилася безрезультатно. Ні менеджери страхової компанії, ні її керівництво так в результаті і не спромоглися надати текст цього документа на її законну вимогу з ним ознайомитися. Відповіді зводилися до того, що "купіть щоденник, потім і почитаєте".

Звернула автор поста увагу і на досить незвичайне оформлення щоденника.

"Особливу увагу фотограф приділив колористиці і деталей - щоб діти не забували, в якій країні ми живемо (заборонний сигнал світлофора, "цегла", половинка сірого "ланоса" і сивий чоловік у похмурій куртці з пакетом)", який перебігає вулицю в недозволеному місці.

На сьогоднішній день пост Nastya Vinokurova набрав вже близько тисячі реакцій і півтори сотні коментарів, переважно обурених. Втім, є і ті, хто виправдовує дії школи.

Як повідомлялося, в День знань депутат Київської облради подарував учням гречку.