RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Генерал розповідав, що Червона армія - крута: соцмережі висміяли курси Міноборони

У соціальних мережах бурхливий резонанс викликала історія журналіста Стаса Козлюка про дводенні курси від Міністерства оборони, обов'язкових для кореспондентів, які бажають отримати акредитацію в зоні бойових дій на Донбасі.

Про них Козлюк розповів на своїй сторінці в Facebook.

Курси тривали два дні. Перший день був присвячений лекційній частині, яка викликала найбільше обурення у журналіста. Зокрема, найдокладніше він розповів про одного з лекторів, Миколу Гончарука.

"Тупо ридати змусив лектор Микола Гончарук. Він наче мав розповідати про термінологію і сухопутні війська. В результаті дві пари ми слухали про те, що Збройні сили є, але армії нема, що рука Москви була майже всюди, але робоче-селянська Червона армія крута. Що принципи ведення сучасної війни розробили в Росії а потім сховали в сейфи на 100 років, але під час війни з Німеччиною втрати були 1:13 не на користь Совєтів. І Омерика лише частину цих розумних документів змогла дістати і перекласти. І що у США є спеціальний підрозділ військ, перевдягнений у форму РККА (це Рабочо-Крестьянская Красная Армія, да), який діє за принципами РККА і який досі жоден підрозділ США не зміг перемогти. Врешті, цей пан договорився до того, що місія ОБСЄ та Червоного хреста на Донбасі - миротворці. Ну або типу має ознаки миротворців. Шта?", - дивується Козлюк.

Другий день був присвячений заняттям на полігоні, на яких журналістів в теорії повинні були навчити надавати першу допомогу і потренувати поведінку під час обстрілу або інших можливих НП. Однак, за словами Козлюка, на всі заняття приділялося занадто мало часу. Одна година на тактичну медицину викликала особливе обурення у коментаторів.

"Ото й таке. Зелена картка в кишені. Хоча, здається, це не надто вплине на роботу на Донбасі. Ну бо якщо командир не захоче бачити журналістів у себе - він придумає 100500 причин. І якщо раніше це була відсутність зеленої карти - то тепер це можуть бути ворожі снайпери, дрг etc. А якщо з командиром вийшло домовитися - то наявність зеленої карти наче і плюс, але і без неї можна було працювати. Раніше так точно", - резюмує журналіст.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", бойовики ОРДО змусили взятого в полон українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) зізнатися в шпигунстві і показали це на одному з російських телеканалів.