RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У мережі неоднозначно відреагували на "шаманське" відео від СБУ

Колишній глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко розповів журналістам, що у відомстві є фахівці з "екстрасенсорними" здібностями: в СБУ посміялися над заявою колишнього начальника.

Відповідне відео опубліковано на офіційній сторінці СБУ в Facebook.

На ньому можна побачити як "шаман" з бубном заходить до будівлі Служби безпеки, проходить через прохідну і віддає честь портретові Наливайченка.

Відеоролик супроводжується заявою прес-служби відомства: "Не відповідає дійсності інформація видання "Страна.ua" з посиланням на інтерв’ю з Валентином Наливайченком щодо залучення до роботи в СБУ фахівців з екстрасенсорними чи магічними здібностями. Разом з тим, не виключаємо, що мова в інтерв’ю могла йти про особистих позаштатних радників В. Наливайченка у 2014-2015 роках. Враховуючи це, ми здійснили реконструкцію можливої подібної співпраці".

Мова в заяві йде про фрагмент інтерв'ю Наливайченко, в якому він коментував інформацію про зв'язки СБУ з екстрасенсами.

"Є в одній галузі фахівці (правда, я не знаю, що зараз там натворили штабісти Порошенко), які дійсно на відстані можуть визначати настрої, поведінку, а іноді і думки людей, які цікавлять спецслужби... Але це не магія. Фахівці, які володіють певними вміннями. Але вони не можуть маніпулювати. Можуть тільки зчитувати, і то якщо ми знаємо, хто ця людина, яка нас цікавить. вони можуть "намалювати портрет", дати певні характеристики по терористові - наприклад, треба його брати сьогодні, щоб уникнути теракту, або можна почекати до завтра", - розповідав колишній глава СБУ.

У мережі на відео відреагували по-різному.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Києві затримали банду шахраїв, які під виглядом проведення "магічних ритуалів" від імені переможниці одного з телевізійних проектів обманювали людей.