RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​"Вимерли" цілі будинки: опубліковано сумне відео про життя в місті, окупованому бойовиками ЛНР

У місті Первомайськ, який з 2014 року контролюється окупантами так званої ЛНР, спорожніли багато квартир. Люди вирішили покинути свої будинки, коли почалися бойові дії.

До війни населення Первомайська становило 38 тисяч жителів, повідомляє "Реальна газета".

На сьогоднішній день в місті можна побачити порожніми цілі багатоквартирні будинки. Є такі багатоповерхівки, де самотньо живе всього одна людина. Решта квартир закриті, а їх господарі поїхали під час бойових дій в 2014 і 2015 роках.

На вулицях досі видно сліди руйнування. У деяких будинках розбиті вікна. Тому є квартири, які вже не підходять для проживання без ремонту. Там холодно, через сирість відклеюються шпалери, відпадає кахель і відшаровується штукатурка. Господарі туди не поверталися вже декілька років.

Решта мешканці міста - заручники ситуації. Їм не можуть підключити газ, поки не перевірять всі квартири. Однак зробити це немає можливості: багато власників житла покинули Первомайськ.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі порівняли фото евакуації людей з Чорнобиля і Армянська після хімічної катастрофи в Криму. Окупанти оголосили надзвичайний стан. А в будинках Армянська почалися мародерства.