RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Чверть населення світу заражено смертоносної хворобою: подробиці

Чверть населення планети хворіє однією з найбільш смертельних хвороб у світі - туберкульоз.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я.

За даними статистики, мікобактерією туберкульозу інфіковано 25% людей в світі. У 2017 році випадки захворювання зафіксували у 10 мільйонів чоловік. Однак основною проблемою є неповна реєстрація інфікованих і їх недостатня діагностика.

"З 10 мільйонів тільки 6,4 мільйона були офіційно зареєстровані національними системами обліку, тоді як у 3,6 мільйона чоловік хвороба була або не діагностована взагалі, або виявлена, але не зареєстрована. 80% цих розбіжностей припадають на 10 країн, в першу чергу на Індію, Індонезію і Нігерію. В минулому році реєстрацією було охоплено менше половини з приблизно 1 мільйона хворих на туберкульоз дітей, тобто, частка виявлених випадків серед них набагато вища, ніж серед дорослих. В цілому туберкульозна інфекція у чверті населення світу", - акцентували в ВООЗ.

У той же час експерти зазначають, що показник лікування зростає досить повільно і охоплює лише 64% інфікованих. Але до 2025 року планується лікувати туберкульоз мінімум у 90% випадків.

"Кількість нових випадків зменшується на 2% в рік, швидкі темпи зниження спостерігалися в 2013-2017 роках в Європі (на 5% в рік) і Африці (на 4% в рік). Хоча з 2000 року запобігли близько 54 мільйонів випадків смерті від туберкульозу, він залишається найбільш смертоносною інфекційною хворобою в світі. Щоб досягти глобальної мети з ліквідації до 2030 року, країнам необхідно негайно прискорити протитуберкульозну діяльність, в тому числі за рахунок збільшення внутрішнього і міжнародного фінансування для боротьби з хворобою", - заявили у ВООЗ.

Як повідомляв "Апостроф", Україна атакувала небезпечна хвороба.