RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Викиньте свій телефон: Супрун розповіла страшну правду про мобільні

Через величезну кількість різних бактерій і мікроорганізмів на поверхні, деякі експерти вважають, що мобільні телефони "брудніші за туалети".

Про це написала в Facebook виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, на поверхні телефону можуть бути присутніми штами кишкової палички, стафілококи, стрептококи та інші інфекції.

Крім того, телефони в лікарнях можуть бути джерелом поширення внутрішньолікарняних інфекцій.

Як повідомила Супрун, на поверхні телефону залишаються сліди від пальців, волога, жир, піт, волосся, залишки їжі і бруду, а також маленькі частинки з тих місць, де телефону вдалося побувати за день. З огляду на те, що телефони зберігаються в теплі і самі мають властивість нагріватися, вони створюють ідеальні умови для життєдіяльності мікроорганізмів. А деякі джерела пишуть, що телефони брудніші за туалети.

Вона також поділилася інформацією, як можна позбутися від небезпечний бактерій і закликала стежити за гігієною телефонів.

"Існують різні способи збереження гігієни телефонів - від дезінфікуючих серветок для техніки до спеціальних ультрафіолетових боксів, які також можна використовувати для гаманців і наручних годинників ... Більш універсальним, ефективним і доступним способом можуть стати спиртовмісні дезінфектори - наприклад, спиртовмісні дезінфікуючий засіб, спрей або серветки, наприклад, на основі ізопропілового спирту", - написала керівниця МОЗ.

Як повідомляв "Апостроф", Супрун підкинула українцям лайфхак з обіймашками.