RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Бойовики ДНР випустили марки з катами, що знищували українців: опубліковано фото

Бойовики так званої ДНР випустили власні марки з портретами відомого радянського розвідника, генерала-лейтенанта Павла Судоплатова і капітана НКВД, полковника Дмитра Медведєва.

Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

Марки, а також однойменний конверт, були пущені в обіг 17 жовтня.

Павло Судоплатов безпосередньо причетний до вбивства лідера ОУН Євгена Коновальця (1938), учасник замаху на Льва Троцького, організатор ліквідації українського політичного діяча Олександра Шумського (1946), єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Ромжі та керівника ОУН Романа Шухевича (1950). Одним з головних напрямків його діяльності була боротьба з українським націоналістичним рухом.

Дмитро Медведєв в 1920-ті роки брав участь в ліквідації численних українських повстанських загонів. У першій половині 1930-х брав активну участь у фабрикації розстрільних справ на десятки і сотні "змовників", зокрема, членів так званого "Українського революційно-демократичного союзу".

Як повідомляв "Апостроф", в 2015 році на окупованому Донбасі налагодили випуск марок, на яких зображені ватажок банди "Сомалі" з позивним "Гіві" і російський бойовик з позивним "Моторола".

Читайте також матеріал "Апострофа" - За ковбасу платять свободою: як бойовики відроджують СРСР на Донбасі.