RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Фарисейство на війні: в Україні розповіли про ганебної ситуації з Генштабом

В українському Генштабі діють радянськими методами, вимагаючи у медиків-волонтерів підписання контракту. Крім цього, публічні накази щодо війни на Донбасі розходяться з реальними діями.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив керівник Першого добровольчого мобільного госпіталю ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко.

"У мене складається враження, що зараз для генералітету головний ворог не Путін, а ті добровольці, які просто не є людьми, накази не обговорюють, а їх виконують. Так, ми не такі, але в своїй ефективності ПДМШ - кількістю пацієнтів, тим, що нас досі, незважаючи на позицію генералітету - комбриг і комбати просять не виїжджати, тобто ми напівлегально, але ми стоїмо безпосередньо в частинах. Генерал Луньов, який очолює ССО колись назвав ПДМШ медичним спецназом. і це та людина, з уст якого дуже приємно чути такий комплімент. Отже, совкова свідомість, той рецидив совка, проти якого ми начебто воюємо на східному фронті, просто зараз його бенефіс в Генеральному штабі на Повітрофлотському. Або йдіть на контракт, або "нафіг з пляжу". Добре, ми підемо. Але тоді, за що ми воюємо? За те, що українські жінки ще народять? Так тоді це "Радянський Союз", тільки під жовто-блакитним прапором, тоді це точно не моя війна. Якщо ми воюємо за цінності, якщо ми воюємо за інше ставлення до людини, якщо ми бережемо кожного солдата - так, це війна, в якій я готовий віддавати все. Якщо ми хочемо залишити сутність, а лише перефарбувати прапор і змінити гімн - не хочу, щоб в жовто-блакитному прапорі нам підсовували рецидив совка", - говорить він.

За словами волонтера, "совковість" наших генералів можна побороти тільки в разі зміни Верховного головнокомандуючого.

"Насправді це вертикаль, яка дуже чітко відчуває сигнал - офіційний і неофіційний. Тому що коли Петро Олексійович (Порошенко, - прим. ред.) розповідає на камеру, мовляв, з будь-якої зброї відповідайте, і трохи там не беріть Донецьк, а ми знаємо з "полів", від тих, кого ми лікуємо, часто опечатують просто БК (бойовий комплект), хлопці мало не контрабандою купують у своїх "опонентів" з того боку фронту, щоб відстрілюватися, то таке фарисейство неприпустимо, і величезна ганьба. Я не бачу можливості змінити Генштаб без зміни Верховного главнокомандуючого", - зазначив він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Створюється враження, що для українських генералів головний ворог на Донбасі не Путін - відомий волонтер.