RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Росіяни вимагають від українського суду секретні документи СБУ у резонансній справі

Представники російської компанії хочуть, щоб український суд надав їм документи СБУ з обмеженим доступом у справі танкера "Mekhanik Pogodin", який виявили в порту Херсона.

Про це повідомляє постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабин на своїй сторінці в Facebook.

Справу про російський танкер "Mekhanik Pogodin", яка належить компанії, яка внесена в український список санкцій, розглядають в Херсонському окружному адміністративному суді.

"Трагікомічна ситуація. Представники російської компанії, в тому числі громадяни РФ хочуть, щоб український суд (Херсонський окружний адміністративний) надав їм документи СБУ з обмеженим доступом у справі танкера "Mekhanik Pogodin". Що захочуть від українського суду Росіяни потім? Доступ до директив Генштабу ВСУ?", - написав він.

Як пояснив журналіст Іван Антипенко, росіяни намагаються довести, що судно належить іншій компанії, а не тієї, на яку накладено санкції. Позивач - компанія "В.Ф. Танкер".

"Відповідачі - Азово-Чорноморське управління ДПСУ та капітан морпорту Херсона. Суд просить змусити останніх не перешкоджати виходу танкера з Херсона", - зазначив журналіст.

Також Антипенко уточнив, в розгляді справи взяли тимчасову перерву через вимоги росіян побачити документи СБУ. Однак, за його словами, сьогодні суд ще продовжить засідання.

Як повідомляв "Апостроф", в Одеський морський торговий порт зайшов танкер "Граф" під прапором Росії (ІМО 8726208).