RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Харківська область стала лідером з відновлення доріг в Україні

У 2018 році в Харківській області було відновлено 202 км доріг державного значення. Це найвищий показник як в самій області за весь час незалежності, так і серед інших регіонів.

Про це повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

Як відомо, в Харківській області - найбільша регіональна мережа доріг в Україні - протяжністю 9638 км. Всього в нинішньому році буде відремонтовано понад 300 км доріг різного значення. Для порівняння - в 2016 році такі роботи провели лише на 64 кілометрах.

Серед основних напрямків - 15 доріг, за трьома з яких роботи ще тривають (це Чугуїв - Мілове (від Куп'янська до кордону з Луганською областю), Мерефа - Лозова - Павлоград (під'їзд до селища Краснопавлівка) і Чугуїв - Печеніги - Великий Бурлук (ділянка в Печенігах).

З переліку доріг місцевого значення, в якому 80 об'єктів, роботи виконані на 77. На трьох тривають роботи: дорога Великий Бурлук - Григорівка - Обухівка - Дворічна, під'їзд до селища Рогань, дорога Харків - Липці - Борисівка.

"У Харківській області проводяться масштабні ремонтні роботи. І глава ХОДА Юлія Світлична приділяє цьому питанню велику увагу", - сказав заступник глави області Вадим Данієлян.

Він зазначив, що в 2014 році на ремонт доріг в Харківській області було виділено 134,2 млн грн, а в 2018 році - понад 2,5 млрд грн.

"Динаміка серйозна. Харківська область - лідер в Україні по ремонту, відновленню і якості доріг в Україні. Команда обласної влади завжди виконує роботи в строк і якісно", підкреслив Данієлян.

Найбільшим проектом року стало відновлення траси Р-46. Щоб повністю відновити шлях на Суми, дорожники працювали цілодобово. Кожен день на трасі перебувало близько 70 одиниць техніки та 100 робітників. Саме Харків - Охтирка була визначена в області пріоритетом в дорожньому будівництві на 2018 рік.

"В області ремонтується велика кількість доріг. Цього року - близько 15 державних і 80 місцевих. Наприклад, в жахливому стані були дороги на Донецьку та Луганську область. Цього року ми завершуємо їх ремонт. Окреме питання - це дорога Харків - Суми. Всім відомо, вона була в дуже важкому стані. Вже восени ця дорога буде якісною і безпечною", - пообіцяла глава ХОДА Юлія Світлична. І у вересні траса Р-46 була відкрита.

Крім глобальних робіт, що розгорнулися на дорозі Харків - Охтирка, в області завершили роботи на дорозі на Куп'янськ, Слов'янськ.

У планах на 2019 рік - втілити в життя ініціативу глави області з відновлення зруйнованої траси Мерефа - Лозова - Павлоград. У нинішньому році на ній були частково відремонтовані аварійні ділянки. Однак ремонтувати дорогу "клаптиками" - це не вихід, вважає голова ХОДА. І в наступному році ця ситуація повинна радикально змінитися.

"У таких масштабах дороги в області не ремонтувалися протягом останніх 10 років", - зазначила глава області.