RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні вдруге збереться Правління Ініціативи прозорості видобувних галузей

Учасники Правління Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ), які 30 жовтня збиралися в місті Дакар, ухвалили рішення, що наступне їхнє засідання буде в Києві 26 – 28 лютого 2019 року.

Про це йдеться на сайті міжнародного фонду "Відродження".

Олексій Орловський, член Правління ІПВГ і директор програми "Демократична практика" Міжнародного фонду "Відродження", який також брав участь у засіданні в Дакарі, вважає це визнанням того прогресу, який робить Україна на шляху до впровадження цієї міжнародної Ініціативи.

"Серед здобутків згаданого прогресу: успішна перша валідація, адже у вересні 2018 року було прийнято Закон "Про забезпечення прозорості в добувних галузях". Україна була першою країною світу, яка відкрила для громадськості реєстр бенефіціарних власників. Крім того, Україна успішно виконувала зобов'язання щодо ІПВГ в рамках національних планів Партнерства Відкритий Уряд з 2012 року", - зазначає Орловський.

Також гна його думку, Україна має що показати під час засідання правління.

"У той же час прийняття рішення про проведення такої події в Києві значною мірою вплине на посилення уваги до Ініціативи в Україні з боку влади, компаній та громадянського суспільства. Як представник громадянського суспільства в Правлінні ІПВГ, я можу заявити, що ми готові організувати проведення деяких додаткових заходів, фінансування яких буде повністю підтримана донорами, що працюють в Україні. Одним з них буде Міжнародний фонд "Відродження"", – пояснив у своєму виступі Олексій.

Нагадаємо, раніше засідання Правління ІПВГ вже проходило в Україні в грудні 2015 року. Правління ІПВГ проводить засідання два-чотири рази на рік, щоб обговорити прогрес у впровадженні стандарту ІПВГ та інші стратегічні питання, пов'язані з ІПВГ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство