RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Кримчани - не росіяни: в мережі підмітили дотепний нюанс з аусвайсами Кремля

У мережі висміяли наміри російської окупаційної влади позбавляти жителів окупованого Криму українських паспортів за подвійне громадянство.

Так, блогер RoksolanaToday & Крим звернула увагу на коментар користувача Людвіки Пападопулу.

Та зазначила, що позбавити кримчан українського громадянства і паспортів може тільки президент України, оскільки ці документи є держвласністю офіційного Києва.

У свою чергу RoksolanaToday & Крим запропонувала зацінити посил з Москви.

"Цар Путін позбавляє полонених кримчан українського громадянства. Майбутнього, перспектив ... Одним змахом крила перетворює нас в таке ж л*йно, як і росіяни. Без надії ...", - зазначила вона.

Пізніше вона також додала, що у кримчан немає другого громадянства, оскільки вони залишилися громадянами України.

"Ми громадяни України. Найширші верстви середньов*тного населення Криму вже знають - РФ паспорта і громадянства їм не давала. Дала "жовту зірку", аусвайс бранця", - написала вона, зазначивши, що спроба відібрати українські паспорти, "призведе найшвидше до кінця РФ в Криму".

Інші користувачі також висловили свою думку щодо паспортів РФ і України в Криму.

Зокрема, користувач Serhiy Popko зазначив, що "російський паспорт, виданий в Криму, це така ж фількіна грамота, як іграшкові посвідчення, типу посвідчення доброї тещі або сексгіганта, які продають на сувенірних лотках".

Його підтримав користувач Alexsander Savickiy, який зазначив: "мабуть тому, кримчанам і дозволили не повідомляти про це друге (російське) громадянство, як зобов'язує російське законодавство повідомляти про друге громадянство всіх росіян".

"Перше - кримчани - не росіяни. Друге - отримання аусвайса не є придбанням другого громадянства", - підкреслив Savickiy.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Криму представник окупантів порівняв паспорт РФ з собачим.