RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Скандал навколо Почаївської лаври: влада ухвалила гучне рішення

Скасовано незаконну перереєстрацію комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської лаври.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Таке рішення прийняла комісія Міністерства юстиції за скаргою Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника. Це прокоментувала перший заступник міністра юстиції Олена Сукманова.

"Комісія Мін'юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської лаври релігійною організацією" Почаївська Свято-Успенська лавра", - сказала Сукманова.

Відповідний наказ Міністерство підписало в п'ятницю, 23 листопада. За її словами, члени комісії прийшли до висновку, що реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування комплексом споруд Почаївської лаври (Успенського собору, Троїцького собору, монастирських келій, архієрейського будинку, дзвіниці, надвратного корпусу) з порушеннями вимог чинного законодавства.

"Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасовано, а державному реєстратору, яка її вчинила, блокований доступ до державного реєстру прав на нерухоме майно", - зазначила перший заступник міністра юстиції.

Нагадаємо, споруди Почаївської лаври, які перебувають у державній власності, передали в оренду Московському патріархату до 2052 року рішенням реєстратора. До комплексу входять: два великих собору, монастирські келії, архієрейський будинок. Площа загальної території - понад 7 тисяч квадратних метрів.

Як повідомляв "Апостроф", з 11 жовтня 2018 року, коли Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію РПЦ, з тих пір в Україні фактично не існує УПЦ Московського патріархату.