RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

З будь-якого приводу: озвучені небезпечні деталі закону про воєнний стан

Введений в 10 областях України військовий стан передбачає ряд важливих і небезпечних норм, які стосуються мешканців цих регіонів.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, в документі йдеться про обмеження прав, передбачених статтями 30-34, 38, 39, 41-44, 53 Конституції України. Це означає, що вам ніхто не гарантує недоторканність житла і в будь-який момент його можуть забрати під будь-яким приводом.

"Забудьте про секретні листування або не поспішайте під час розмови розповідати конфіденційну інформацію. Вас можуть прослуховувати і використовувати всю інформацію без вашого відома. Теж стосується і особистого життя: тепер про неї доведеться розповісти при необхідності", - йдеться в повідомленні.

Також мова йде переїзді: ви не зможете вільно вибудувати свій маршрут ні по території України, ні за кордон. Зміна проживання під час військового режиму - табу.

Крім цього, на період воєнного стану у громадян відбирають право брати участь в мітингах, протестах або навіть на свободу вираження поглядів.

"Звичайно, це не все. Закон також передбачає введення комендантської часу. Але навіть вдень не буде спокійно: в будь-який момент у вас можуть попросити показати документи або провести огляд речей. А з прилавок магазинів може зникнути значна частина асортименту, яка є в наявності в мирний час. Тому що влада може ввести нормування на використання продовольчих товарів, ліків та ін. і навіть заборонити продавати алкоголь", - йдеться в повідомленні.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - "Воєнний стан по-українськи: до чого готуватися населенню".