RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Заборона росіянам на в'їзд в Україну: в мережі запропонували їдку альтернативу

Замість заборони на в'їзд на територію України росіянам можна пропонувати підписувати визнання агресії РФ і анексії Криму.

Про це в Facebook написав журналіст Аркадій Бабченко.

Він пояснив, що після висилки американських дипломатів в РФ "черга в консульство на рік вперед розписана", і росіяни, зокрема, їздять тепер оформляти американську візу до Києва.

"Так ось. Я б замість заборони на в'їзд пропонував би кожному в'їжджаючому росіянину підписувати лист, в якому він заявляє, що Крим - це Україна. Росія - країна агресор. А Путін - диктатор і міжнародний злочинець", - написав журналіст.

"Я, Пупкін Іван Іванович, заявляю, що вважаю анексію Криму міжнародним злочином, керівництво Росії, і Володимира Путіна особисто, відповідальними за планування, розв'язування та ведення агресивної війни проти України, а також за збиття пасажирського "Боїнга", що слідував рейсом "МН-17", за спонсорування міжнародного тероризму і відкриту агресію в Керченській протоці. Санкції проти Росії підтримую. На публікацію цієї заяви у відкритому доступі даю свою згоду. Метою візиту в Україну є отримання візи Сполучених Штатів Америки. Героям Слава!" - навів Бабченко варіант заяви.

Також він запропонував вести список підписали з відеофіксацією.

"Хочеш американську візу в Києві? Та не проблема. Підписуй. І велкам", - додав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", у зв'язку з воєнним станом Україна закрила в'їзд для деяких категорій громадян РФ. В Україні ввели обмеження для в'їзду чоловіків, що мають російське громадянство, в віці від 16 до 60 років. Їх віднесли до особливої групи ризику.

Також в Держприкордонслужбі розповіли про перевірки і співбесіди на кордоні.