RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Рада продовжила дію закону, через який українці втратять 2 млрд грн - Богомолець

У Верховній Раді продовжили дію закону про міжнародні закупівлі, через який країна вже переплатила близько двох мільярдів гривень.

Про це у своєму блозі на сайті "Українська правда" написала народний депутат та голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець.

"Шулери, шахраї та "наперсточники". Тільки так можу назвати тих нелюдів, які тишком-нишком, уночі протягнули пролонгацію закону про міжнародні закупівлі до 2020 року під час голосування за бюджет у парламенті. Уся країна знає, що постачання медикаментів у такий спосіб відбуваються з неадекватним запізненням на 12–24 місяці. Кошти виводяться за кордон, а хворі люди просто залишаються без ліків", – пояснила вона.

При цьому, за її словами, міністерство змушує лікарів мовчати.

Богомолець зауважує, що "доповнення прикінцевих положень проекту закону, було внесено з порушенням вимог статей Регламенту ВРУ (116 та 158)".

Нардеп також повідомила, що звернулась до голови бюджетного комітету ВР Андрія Павелка з вимогою повідомити, за чиєю ініціативою та на яких підставах пропозицію було внесено у проект закону "Про Державний бюджет на 2019 рік".

"Українці мають право знати імена своїх "героїв бюджетної ночі" – тих, кому особисто мають завдячувати за те, що вони самі, їхні батьки та діти не отримають у лікарнях життєво необхідних ліків, за які заплатила держава, упродовж наступних двох років", - зазначила нардеп.

Вона додала, що за такий "сервіс (постачання через 12–24 місяці після 100% передоплати) ми ще сплачуємо міжнародним посередникам винагороду та логістику до 6,5 % від загальної суми закупівель, яка на 2019, 2018 і 2017 роки становить по 6 мільярдів гривень, а у 2016-му становила 4 млрд грн".

За її словами, якщо зробити підрахунок, легко можна побачити, що в результаті українці заплатили майже 2 млрд грн, а медикаменти отримають "колись".