RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Максим Бурбак пояснив, що означає відключення опалення в Україні

Відключення опалення в областях - це диверсія олігарха Дмитра Фірташа проти українців.

У цьому впевнений керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Поки ми тут законодавчо протистоїмо Росії, вимагаємо санкцій і припиняємо дію договору про дружбу, газовики Фірташа роблять в Україні диверсію. Так, в умовах воєнного стану по-іншому, як диверсією, не можна назвати відключення газу в соціальних і адміністративних об'єктах", - зазначив він.

За його словами, що в Чернівецькій області, зокрема, в середу, 5 грудня, від опалення було відключено 14 об'єктів, серед яких - університети і коледжі, адміністративні будівлі.

"У Буковинському медичному університеті без попередження за кілька днів, так як це має бути за законом, прийшли і потихеньку перекрили газ. Як людям реагувати? Як вчитися дітям в холодних кімнатах? Заборгованості перед газовиками немає. Все ліміти на постачання газу подано, а тепло відключили", - розповів народний депутат.

Максим Бурбак також підкреслив, що сьогодні (6 грудня, - прим. ред.) без тепла в Чернівецькій області залишається 10 адміністративних об'єктів.

"І так відбувається майже у всіх областях України, крім Кіровоградської, Одеської, Луганської та Донецької. Що це, як не диверсія і добре спланований акт проти українських громадян?", - заявив керівник фракції.

Бурбак заявив, що необхідно вжити заходів щодо врегулювання цієї ситуації.

"Ми звертаємося до Служби безпеки України та Генпрокуратури вжити негайних заходів для покарання Фірташа та інших кремлівських колабораціоністів за вчинення диверсії в енергетичному секторі України. Особливо у воєнний час це не можна назвати ніяк, крім як диверсією. Вимагаємо негайної реакції", - зазначив керівник фракції "Народний фронт".