RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Іноземець відсудив у України право на нецензурне прізвище

Іноземний студент, який навчається в інституті Одеси, подав до суду за неправильне написання його "нецензурного" прізвища.

Про це повідомляє видання "Громадське".

Ім'я іноземця Vu Ngoc Huy (Ву Нгок Хуй), він вчиться в Одеському національному політехнічному інституті. Під час зарахування до вищого навчального закладу студент надав паспорт і візу, в якій його ім'я з англійської транслітеровано як "Ву Нгок Хиу". З таким написанням імені та прізвища студента зарахували до вузу, а через п'ять років на це ім'я видали диплом бакалавра і магістра.

У підсумку через помилки в написанні прізвища іноземець не зміг захистити кандидатську дисертацію. Він звернувся до суду з вимогою визнати їм здобуття вищої освіти і дозволити захистити дисертацію під своїм прізвищем.

Суд задовольнив вимоги студента і підтвердив, що дипломи на прізвище Хиу належать людині на ім'я Vu Ngoc Huy (Ву Нгок Хуй українською).

Як повідомляв "Апостроф", 14 грудня у Києві пройшла прес-конференція "Бути мігрантом в Україні. Що заважає іноземцям, які тут живуть і працюють".