RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Відповідь на виклики: стало відомо про екстрене засідання Синоду УПЦ (МП)

У понеділок, 17 грудня, Українська православна церква (Московського патріархату) зібрала позачергове засідання Священного Синоду.

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

Як зазначається, представники церкви на чолі з митрополитом Онуфрієм зібралися на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Основною темою засідання стане розгляд питань, "пов'язаних з викликами, які зараз стоять перед Українською Православною Церквою".

"Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Кам'янець-Подільський і Городоцький Феодор", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на засіданні були присутні митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду, керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 15 грудня в соборі Святої Софії в Києві пройшов Об'єднавчий собор українських православних церков, на якому головою помісної української православної церкви обрали єпископа Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія.

В УПЦ (МП) заявили, що проголошена в результаті Об'єднавчого собору Православна церква України є "розкольницькою структурою".