RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Знищити одним пострілом: в мережі з'явилися фото оновленої української зброї

Співробітники українського науково-виробничого комплексу "Прогрес", який входить до складу "Укроборонпрому", завершили роботи з модернізації та імпортозаміщення високоточного снаряда 152-мм "Квітник".

Про це повідомляється на сайті державної компанії "Укроборонпром".

Як зазначається, "Квітник" - високоточний 152-мм снаряд, який на відстані до 20 км потрапляє в ціль з похибкою в лічені сантиметри. Фактично, цей снаряд може потрапити в аркуш формату А4 першим пострілом.

Це стало можливим завдяки лазерному наведенню на ціль, яке може здійснюватися з безпілотника або наземним корегувальником.

Така технологія дозволяє знищувати захищені цілі, наприклад, командні пункти, вузли зв'язку, мости, переправи, опорні пункти тощо. Досягається тотальна перевага в контрбатарейній боротьбі, коли ворожа артилерія ліквідується без шансу на отримання удару у відповідь.

Завдяки лазерному наведенню можливо знищувати навіть рухомі цілі, наприклад, бронетехніку, як на марші, так і в бойових порядках. Крім того, використання "розумної" зброї дозволяє наносити точні удари по противнику, який прикривається громадянськими об'єктами.

Також повідомляється, що хоча високоточний "Квітник" був прийнятий на озброєння Збройних Сил України ще в 2012 році, проте з тих пір замовлень на нього не було. З 2014 року постало питання про необхідність заміни російських комплектуючих, яких в снаряді було більше 40%.

За кілька років фахівці ДП НВК "Прогрес" провели масштабну роботу по повному імпортозаміщенню "Квітника". Цикл виробництва виробу - замкнутий, деякі комплектуючі вироби закуповуються у провідних виробників світового рівня.

Підкреслюється, що тільки кілька країн у світі розробляють високоточні снаряди.

На даний момент в ДП НВК "Прогрес" повністю готові до проведення необхідних попередніх та державних випробувань "Квітника", а також його серійного виробництва.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", не так давно українські підприємства "оборонки" представили свої новинки на виставці "Зброя та безпека - 2018".

Детальніше про реформування української оборонної галузі читайте в материале "Апострофа" Українську армію можна було повністю переозброїти за 5 років.