RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Львові напали на офіс ЗМІ: опубліковано фото

У п'ятницю, 21 грудня, пікетники закидали димовими шашками редакцію інтернет-видання Zaxid.net у Львові.

Про це повідомляє інформагентство УНІАН.

В акції взяли участь близько сотні пікетувальників, які намагалися увірватися в офіс ЗМІ. Члени кількох відомих і пов'язаних між собою суспільних угруповань атакували двері будівлі.

"Причиною пікету і спроби захоплення редакції стали публікації про зловживання по виділенню землі учасникам АТО. Близько сотні учасників з" Розвитку суспільства ", Нацкорпуса і ГО" УВУ АТО "присвятили акцію протесту п'ятої річниці євромайдан", - йдеться в повідомленні.

Однак в ході мітингу мали намір пікетувати прокуратуру Львівської області, головний офіс поліції і Львівську ОДА. Пізніше учасники акції протесту несподівано перемістилися під будівлю, де розташована редакція Zaxid.net, а також 24 каналу, "Радіо Люкс" та інших ЗМІ. Учасників акції супроводжувала поліція, але вона не втручалася і не перешкоджала їхнім діям.

Пікетувальники скандували "Ганьба!" і вимагали вибачень за публікації редакції про діяльність організації "Розвиток суспільства".

"Вони або виходять, або ми їх виводимо разом з усім. Ми хотіли поспілкуватися за цю писанину. Перше - пояснення, друге - офіційне вибачення перед усіма активістами" Розвиток суспільства ", - розповів голова ГО" Розвиток суспільства "Назар Бай.

В цілому вся акція тривала близько 15 хвилин, після чого її учасники розійшлися. Серед учасників пікету були і фігуранти недавніх публікацій ZAXID.NET, що стосуються спроб захоплення громадських земель під виглядом безкоштовної роздачі учасникам АТО.

Як повідомляв "Апостроф", 20 грудня невідомі патріоти України, обклеїли патріотичними листівками вулиці кількох окупованих міст на Донбасі.