RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Кримчан обурило "перетворення" озера під Феодосією в землю: фото

Окупанти віддали озеро Кучук-Аджіголь під Феодосією під забудову для готельного комплексу, засипавши його землею.

Про це в Facebook повідомив кримський громадський працівник і блогер Олександр Таліпов, який свого часу працював помічником першого віце-прем'єра "уряду Криму".

За його словами в 2016 році, екс-глава "адміністрації" Феодосії Станіслав Крисін підписав угоду на 22 млрд рублів для будівництва туристично-рекреаційного та житлового комплексу "Межозёрье" на території між двома Аджигольськими озерами.

"Всі ці цифри про залучених інвестиціях ця локшина на вуха народу, 22 млрд ні бюджет, ні хто або не побачить, це гроші, які інвестор готовий витратити на проект, на свій проект, щоб отримати ще більше величезні гроші від продажу нерухомості", - зазначив блогер.

Таліпов стверджує, що днями на озері з'явилося відкадастровані ділянки під готельне обслуговування.

"Сміливо так розміщені прям в озері, супутникові знімки однозначно показують - це озеро, водна гладь. Виявляється так можна? Не знав. Тим більше генеральний план не прийнятий, а жителі села Берегове одноголосно проти проекту, але цей не завадило змінити вид дозволеного використання на готельну забудову і виходить нікого не збентежило, що забудова буде йти в озері?

Активіст також пояснив, що громадські слухання були в кінці в березні 2017 року, і на них було прийнято рішення, що віддана під забудову територія це не озеро, "а зона між озером і озером".

"Ну логічно, якщо частина озера засипати, то можна отримати ділянку" між озером ", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали скрепні фото з "Кримнаша".