RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Роблять бомжами: в Криму окупанти позбавляють житла організаторів анексії

В Сімферополі окупаційна "влада" хоче позбавити житла 11 сімей "ополченців", що допомагали анексії півострова.

Про це пише місцеве видання "Примечания".

Відзначається, що житлом людей забезпечили на "патріотичній хвилі" "глава Криму" Сергій Аксьонов і депутат Держдуми РФ Михайло Шеремет. Тепер "адміністрація" Сімферополя вирішила виселити їх на вулицю.

Журналісти розповіли історію так дружини званого героя окупації півострова, Катерини Денисюк.

Чоловік Катерини отримав житло за допомогу в захопленні півострова в 2014 році. Будівля, яку їм дали була непридатним для житла ще до анексії.

"Нічого крім стін і голих бетонних підлог без стяжки там не було. Ми привели все в порядок, уклали договори з "Крименерго", відкрили особові рахунки на воду і сумлінно їх оплачували", - говорить Катерина.

У гуртожиток заселили 25 сімей, 11 з них виселяють на вулицю через те, що вони звільнилися з лав кримського ополчення.

"Тим, хто не хотів звільнятися, сказали, що знайдуть привід прибрати їх з посад. Так і сталося і з моїм чоловіком: його посада оперативного чергового потрапила під скорочення", - розповідає жінка.

Про те, що "адміністрація" Сімферополя подала позови в суд на виселення 11 сімей, люди дізналися з повідомлення на офіційному сайті муніципалітету. Перше судове засідання по виселенню ополченців призначено на 24 січня, при цьому сім'я, з якою має намір битися за квадратні метри "адміністрація" міста, так і не отримала повідомлення з суду.

"Ніяких повісток і оголошень. Якби не інформація на сайті, то я так і не дізналася б, що нас збираються виселяти", - заявила Денисюк.

Сім'я Денисюк і ще 10 сімей, які незабаром можуть залишитися без даху над головою, бояться, що адміністрація все ж продовжить наполягати на їх виселення.

"Нам просто нікуди буде йти, по суті ми бомжі. Ми дуже сподіваємося, що дані нам обіцянки будуть виконані, але тиша вбиває", - сказала жінка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали шокуючі фото забрудненого моря в Криму.