RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Дніпропетровська ОДА відкрила оновлену школу в смт Магдалинівка - Голік

В смт Магдалинівка Дніпропетровської області зусиллями облдержадміністрації під керівництвом Валентина Резніченко завершено другий етап масштабної реконструкції опорної школи.

Про це повідомив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голік.

"Створити для дітей Дніпропетровщини сучасний освітній простір - таке завдання поставив президент України Петро Порошенко. По всій області Дніпропетровська ОДА проводить реконструкції понад 30 основних і опорних шкіл. В Магдалинівській школі, якій вже 40 років, привели в порядок всі навчальні класи. Там навчається близько 700 дітей. Це жителі Магдалинівка і 5 сусідніх сіл", - сказав Голік.

Згідно з концепцією Дніпропетровської ОДА, все школи, що реконструюються, як і Магдалинівська, отримують нові меблі, інтерактивні дошки, ігровий простір, бук-кросинги.

Крім того, враховуються потреби дітей з обмеженими фізичними можливостями - впроваджується інклюзивна освіта, будуються підйомники для дітей на інвалідних візках і безбар'єрний вхід в школи.

Тепер в Магдалинівській школі на перерві діти зможуть проводити час в просторій ігровій, де встановлені зручні пуфи, а також дитячий сухий басейн, наповнений кульками.

На першому поверсі для першокласників облаштована затишна кімната відпочинку. Малюки, які проводять в школі час до вечора, там зможуть поспати.

Голик зазначив, що школа отримала сучасну їдальню з новим посудом і кухонним приладдям.

"Встановлено сушарки для рук на вході в їдальню. Тому що це нормально", - вважає Голік.

Також школа отримала оновлені актовий зал і бібліотеку. За словами Голіка, дуже скоро в актовому залі буде встановлено підйомник на сцену для дітей з особливими потребами.

Тим часом тривають роботи в спортзалі, де ремонтники закінчують стелю і готують стіни під фарбування. Уже незабаром там почнуть стелити професійний безпечний лінолеум. Навесні також продовжаться фасадні роботи і почнеться реконструкція шкільного стадіону.

Після цього підрядники приведуть в порядок територію, а діти отримають затишний внутрішній дворик.

"Ця школа, як і сотні інших, була сіра, а стала кольоровою. Такими будуть всі навчальні установи в області. Після завершення реконструкції опорних шкіл ми візьмемося за всі інші. Я не знаю, як складеться життя кожної дитини з цієї школи, але я розумію, що нічому хорошому в умовах, які у них були рік тому, вчитися було неможливо. На щастя, у цієї школи другий день народження. Спасибі всім платникам податків Дніпропетровської області. Все, що ми будуємо, - це сплачені вами податки і децентралізація", - сказав Голік.