RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Металобрухт на коліщатках: в мережі жартують над поставкою в російську армію бойових роботів

Російська армія отримала на озброєння бойового багатофункціонального робота "Уран-9", що підняло на сміх всю мережу.

Про це повідомляю російська пропагандистська агенція "РИА Новости".

Як зазначив генеральний директор концерну "Калашніков" Володимир Дмитрієв, зараз завершується виробництво першої серійної партії роботів. За його словами, механізм буде доопрацьовано відповідно до результатів бойових випробувань в Сирії.

Влітку 2018 року в Міноборони РФ заявили, що застосування "Урана-9" в Арабській республіці виявило ряд недоліків. Йдеться про недосконалість управління, рухливості, вогневої потужності, розвідувальних і спостережних функцій.

Бойовий робот "Уран-9" оснащений протитанковими керованими ракетами "Атака", 30-міліметровою автоматичною гарматою 2А72 і 7,62-міліметровим кулеметом ПКТН. Це дозволяє йому знищувати живу силу, легкоброньовану техніку, а також танки і високозахищені об'єкти.

У мережі прокоментували поставку: "Якщо отримає таких же як в Сирії, то армійцям їх краще не брати - суцільні недоробки. Дрон навіть нездатний вести вогонь в русі, а 30-мм гармата працювала нестабільно, приціли теж збили. Поки повне г...", "Це що ж виходить? Гарматне м'ясо закінчується, на фронт відправляють роботів?", "А всередині робота таджик сидить?", "Бачив таке років 30 тому... з кулеметом... В журналі "закордонний військовий огляд".

Також під статтею написали: "Не реально, які можуть бути бойові роботи в країні з відсутністю електронної промисловості. Насоси для перекачування нафти і газу і то імпортні. Доля тупінської Росії - качати нафту, газ, пиляти ліс кругляк, плавити чавунні і сталеві чушки, збирати хмиз, гриби, ягоди, порожні пляшки та вбивати звірину нещадно. А робити технологічні речі, це на захід або схід, тільки не в криворукості Русі", "Бойових роботів Альоша... знаємо, знаємо Навальний їх уже показував. Сидять пацани в костюмах і кажуть придурочного голосами..." , "У Ваффлотке всі роботи такі з дитячих мультиків і ракета у нього суперская з надсвітовою швидкістю, щоб так стрибнути, що мало нікому не здасться - відразу в рай".

Як повідомляв "Апостроф", в Росії представили нового керованого прямоходячої комплексу для вирішення інженерних і бойових завдань.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство