RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

дякую, майстре: Тимошенко тепло привітала в мережі улюбленця українських дітей

Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Facebook тепло згадала популярного дитячого письменник Всеволода Нестайка, якому б 30 січня виповнилося 89 років.

"Сьогодні День народження в одного з найулюбленіших письменників України, автора безсмертного вітчизняного шедевру "Тореадори з Васюківки". Всеволоду Нестайку виповнилося би нині 89!" - написала вона.

Політик зауважила, що в шкільному дитинстві цілком можна було дозволити "пропустити" класику, "але, мабуть, ніхто не минув "Тореадорів"… Бо це – круто і цікаво".

"Твори Нестайка навіть можна не включати до обов’язкової шкільної програми. Навіщо? Його й так читають, без усіляких програм, спонукань та примусів. Це справді народний, рідний наш письменник. Я, до речі, знаю людей, які час від часу перечитують "Тореадорів" у достатньо зрілому віці. І так само отримують величезне задоволення", - зауважила Тимошенко.

Вона додала, що його книги "про добро, веселощі й щастя".

"Про те, як важливо бути людиною і помічати, що навколишній світ прекрасний і чарівний. Це книги про саме життя у всьому його дитячому буянні. Варто любити свій край, свою країну, природу, тварин, людей. Людяність – ось яка головна мораль у Всеволода Зіновійовича! Дякуємо, дорогий Майстре, за те, що були з нами на цій землі. Хай десь там, у високому небі, Вам буде радісно і добре", - написала Тимошенко.