RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Під Тернополем поліція побила священика - УПЦ МП

УПЦ МП заявила про побиття невідомими і поліцією священика Свято-Преображенського храму с. Гніздичне (Тернопільська область).

Про повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Так, у неділю, 3 лютого, біля храму сталася сутичка між прихильниками Православної церкви України і представниками релігійної громади УПЦ МП.

"Особливо від рук чоловіків міцної статури з червоно-чорними нашивками на рукавах і власне поліції постраждав настоятель релігійної громади Української Православної Церкви протоієрей Стефан Балан", - йдеться в повідомленні.

В УПЦ МП стверджують, що вранці перед початком богослужіння біля церкви почали збиратися прихильники ПЦУ, які "зірвали Божественну літургію віруючим" УПЦ МП.

В УПЦ МП заявляють, що поліція стала на бік прихильників ПЦУ.

"Поліція почала брати все в свої руки і пішла в наступ. Швидко приїхало спецпідрозділ поліції і почали нас бити. На відео все добре видно. Мене били, віруючих штовхали. А потім прийшли якісь чоловіки в захисній формі з червоно-чорними нашивками і почали нас всіх розкидати. Мене схопили за голову, зламали палець. Після цього ми викликали швидку. Медичні працівники зафіксували забої всього тіла - голова, груди, руки", - розповів голова релігійної громади, який нібито найбільше постраждав в сутичці.

При цьому, станом на вечір неділі поліція Тернопільській області не повідомляє про інцидент.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російські пранкери влаштували провокацію проти митрополита Єпіфанія.