RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Під Києвом два села влаштували публічну матірну війну: опубліковано відео

Два села на Київщині, Гребені та Юшки, почали незвичайну "війну" між собою: жителі замальовують або дописують букви на покажчиках з назвами сіл, так що вони змінюються на матюки.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Почалося все нібито з того, що хтось домалював букви "х" і "у" до назви села Юшки. Якийсь його житель нібито вирішив помститися і стер дві літери на покажчику при в'їзді в село Гребені. На табличці помітно кілька шарів фарби - очевидно, перші літери дійсно неодноразово страждали від замальовування. "Прикро було, що щось хороше можна було написати, а ще й виставити перед усіма", - говорить молодший науковий співробітник музею в селі Гребені Надія Туркенева.

Гребені в порівнянні з юшками - село велике, є зупинка, магазин і навіть музей. Його завідувачка говорить, що в історії села було форсування Дніпра, а ось війни з юшками - ніколи. Зізнається, що назва рідного села дійсно невідомі час від часу скорочують до непристойного. "Але це не жителі наших сіл", тому що "ми дружимо, а не воюємо". Так само вважають і жителі села Юшки, які обурюються появи і зникнення букв на покажчиках, а щоб довести свою вихованість, ведуть до новозбудованої церкви і переконують - півсотні пенсіонерів, які живуть в селі, лайливих слів на табличках писати не можуть, тому що тихі і в Бога вірують. "До нас приїжджав Єпіфаній освячувати місце і хрест", - кажуть люди.

У клубі пояснюють, звідки взялися назви. Виявляється, село Гребені було розташоване на гребенях, а в старовину козаки в'їжджали в юшки і варили собі юшку, звідси пішла назва іншого села. Які до сих пір вважають себе одним колгоспом: "Півсела Гребінь - це колишні Юшківці. Як ми можемо воювати зі своїми?". А в Гребенях мають доказ, що місцеві такого зробити не могли - як-то навіть зловили заїжджу хуліганку з фарбою, але карати її не стали. "Вона дачниця, вона не місцева", - пояснили там.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 30 липня в Києві в проміжку між станціями Сирець і Вишгородська група молодих людей зупинила міську електричку, закидала її каменями і розмалювала фарбою.