RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Світлична пообіцяла Харкову сюрприз до Дня Валентина

Основні роботи в Харківській обласній філармонії завершені, а відкриття відбудеться 14 лютого.

Про це розповіла голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

"Обіцяли - зробили. Філармонія готова. Закінчуємо останні будівельні роботи та музичні репетиції і вже 14 лютого в найсучаснішому концертному залі на 777 місць зазвучить музика", - зазначила Світлична.

Разом з великим залом філармонії для відвідувачів в ньому відкриється цілий комплекс, в який входять камерний зал і нове фойє закладу. Всі три зали філармонії (включаючи органний, який був відкритий в 2016 році) одночасно зможуть приймати 1,5 тисячі осіб.

Директор і головний диригент Харківської обласної філармонії Юрій Янко високо оцінив якості звуку у відновленому залі.

"Сьогодні ми граємо не просто в хорошому з акустичної точки зору залі, але у справжній пишності. Ми знову в залі, де були наші предки, були великі, генії сучасності і минулих століть. Акустика фантастична. Я за неї хвилювався найбільше. Звучить все. Вся геометрія залу сприяє звуку. Тут справжній паркет дубовий, крісла дерев'яні - все зроблено для того, щоб все звучало. І головне акустичне досягнення - що є черепашка. Ми єдині в цьому роді в Україні. Я вдячний Юлії Олександрівні за те, що підтримала нас, і наші будівельники молодці. Вийшло чудово", - сказав Янко.

Реконструкцію історичної будівлі Харківської обласної філармонії називали культурним довгобудом. Але за останні три роки саме тут велися масштабні і найдинамічніші в області будівельно-відновлювальні роботи. У 2016 році був відкритий перший пусковий комплекс, зараз готова до відкриття основна будівля.