RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​В Одесі судитимуть лікаря, який відмовився допомагати вмираючому: подробиці кричущого інциденту

В Одесі судитимуть лікаря швидкої допомоги, який відмовився допомогти 52-річному чоловікові, внаслідок чого той помер.

Про це повідомляє прокуратура Одеської області.

"Прокурори Одеської місцевої прокуратури № 3 направили в суд обвинувальний акт щодо медика, підозрюваного у ненадання допомоги хворому, що призвело до смерті", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в січні минулого року співробітники патрульної поліції за викликом громадян прибутку до залізничного вокзалу, де неподалік, на зупинці громадського транспорту, виявили чоловіка, який скаржився на погане самопочуття.

"Правоохоронці викликали швидку допомогу, - уточнили в прокуратурі. - Однак бригада медиків, хоча їм точно вказали, куди під'їхати, прибула за іншою адресою - поруч з місцем, де знаходився терміново потребував допомоги чоловік. Також встановлено, що приїхав лікар був п'яний" .

Помітивши машину "швидкої", правоохоронці поінформували медиків про точне місцезнаходження потерпілого. Але вони не відреагували на прохання поліцейських допомогти 52-річному чоловікові. Той, так і не дочекавшись допомоги, помер.

Медиків доставили у відділ поліції. Виявилося, що з усієї бригади тверезим був тільки водій. Після скандалу, що вибухнув лікаря і фельдшера звільнили з швидкої допомоги.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Приморського відділу поліції по статті "Ненадання допомоги хворому медичним працівником, що спричинило смерть хворого" КК України.

Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв "Апостроф", глава Інституту серця потрапив в скандал через "безкоштовних операцій".